Menu
Contact met Henri

Risotto met voorjaarsgroenten en parelhoen

www.henri.nl
Een risotto met voorjaarsgroenten geserveerd met parelhoen geeft een luxe uitstraling. Wissel voor de verandering met de feestdagen of standaard op het menu stukje kip af met stukjes parelhoen. Eenvoudig voorbereid en verassend voor de klanten.

Ingrediënten

(Voor 1 persoon)
  • 250 gram Henri basis risotto
  • 25 gram roomboter
  • 20 gram doperwten
  • 20 gram bleekselderij
  • 20 gram venkel
  • 10 gram spinazie
  • 10 gram bospeen
  • 15 gram ui gesnipperd (10 x 10mm)
  • 150 gram parelhoen met vel en lid
  • 20 gram Parmezaanse kaas geraspt
  • 10 gram salad pea

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180° C  graden.

Bak de parelhoen in een pan met boter mooi bruin op het vel en braad het borstvlees goud geel. Bak de gesnipperde ui op laag vuur goud geel in de boter. Snij de bleekselderij en venkel in stukjes van ca 15 – 20 mm, en wortel geschild in schijfjes. Voeg de in stukjes gesneden groenten toe en bak ze mooi beet gaar. Schuif de parelhoen filet in een voorverwarmde oven van 180°C  en laat het vlees garen tot medium rare. Warm intussen roerend de risotto op in een pan. Voeg de spinazie aan de gebakken groenten toe net voor je deze in de risotto mixt. Zodra de spinazie is geslonken voeg de groenten aan de risotto toe. Meng goed het geheel door elkaar heen en breng zelf op smaak met peper en zout.

Serveer de risotto in een diep bord met de tranches parelhoen. Maak het gerecht compleet met een garnering van vers geraspte Parmezaanse kaas en een takje salad pea.

< terug naar overzicht