Chorizo arancini

Met de kant-en-klare risottobasis van Henri maak je in een handomdraai je eigen arancini. De romige rijst is perfect gegaard en direct klaar om op smaak te brengen. Kies je eigen draai: van klassiek tot uitgesproken. Een heerlijke suggestie? Probeer chorizo met tomaat – kruidig, hartig en onweerstaanbaar.
Ingrediënten
- Henri risotto basis
- Chorizo (fijngehakt)
- Tomatenpulp
- Parmezaanse kaas
- Bloem (binding/paneer)
- eieren
- paneermeel
Bereidingswijze
Mise en place
1. Breng de risotto basis op smaak: meng de chorizo, tomatenpulp en parmezaanse kaas door de risotto. Maak het geheel wat dikker door wat bloem toe te voegen.
2. Laat vervolgens alles 1/2 uur afkoelen in een vierkant schaal.
3. Creëer van de afgekoelde risotto balletjes ter grote van een golfbal. Paneer deze vervolgens met bloem, ei en paneer.
Advies: De arancini kan na het paneren direct worden gefrituurd. Leg na het paneren de arancini in de vriezer (tot 3 maanden houdbaar).
Bereiding bij bestelling
1. Frituurtijd: 3–4 minuten per portie