Menu
Contact met Henri

Chorizo arancini

www.henri.nl
Met de kant-en-klare risottobasis van Henri maak je in een handomdraai je eigen arancini. De romige rijst is perfect gegaard en direct klaar om op smaak te brengen. Kies je eigen draai: van klassiek tot uitgesproken. Een heerlijke suggestie? Probeer chorizo met tomaat – kruidig, hartig en onweerstaanbaar.

Ingrediënten

  • Henri risotto basis
  • Chorizo (fijngehakt)
  • Tomatenpulp
  • Parmezaanse kaas
  • Bloem (binding/paneer)
  • eieren
  • paneermeel

Bereidingswijze

Mise en place
1. Breng de risotto basis op smaak: meng de chorizo, tomatenpulp en parmezaanse kaas door de risotto. Maak het geheel wat dikker door wat bloem toe te voegen.
 
2. Laat vervolgens alles 1/2 uur  afkoelen in een vierkant schaal.
 
3. Creëer van de afgekoelde risotto balletjes ter grote van een golfbal. Paneer deze vervolgens met bloem, ei en paneer.
 
Advies: De arancini kan na het paneren direct worden gefrituurd. Leg na het paneren de arancini in de vriezer (tot 3 maanden houdbaar).
 
Bereiding bij bestelling
1. Frituurtijd: 3–4 minuten per portie
< terug naar overzicht