Menu
Contact met Henri

Nieuws

De beroemde chef Gianfranco Chiarini bij Henri

Het bruist van de culinaire inspiratie in onze afdeling productontwikkeling. Want met trots kunnen wij melden dat onze afdeling productontwikkeling deze zomer versterkt wordt door de beroemde Italiaanse chef Gianfranco Chiarini. Gedurende 4 maanden zal hij met ons mee in de pannen kijken.
Wereldwijd beroemd
Een beknopte samenvatting (het is namelijk te veel om op te noemen): 
Het begon allemaal in Venezuela, waar Gianfranco de opleiding aan het Instituto Gastronomica de Caracas volgde. Hierna is hij werkelijk de hele wereld afgereisd om zijn culinaire kennis op te doen. Hij heeft met meerdere sterrenchefs gekookt met *, ** en *** Michelin sterren. In het begin van 2000 vertrok Gianfranco naar het Midden Oosten voor een nieuwe uitdaging en werkte voor de ‘Intercontinentel hotels’ in Oman. Vanaf die periode begon hij al een gedeelte van zijn tijd te spenderen aan consultancy. Na Oman kwam Koeweit, waar hij in meer dan 50 kookshows schitterde op TV. Zijn culinaire reis ging verder naar Spanje, Ierland, Groot-Brittannië, Afrika, Azië, Australië, Nieuw Zeeland en Oceanië. Vele beroemdheden hebben van de gerechten van Gianfranco mogen genieten.
 
Door deze culinaire tocht door de wereld heeft Gianfranco een schat aan ervaring opgedaan over de meest uiteenlopende kooktechnieken, smaken en culinaire trends. In januari 2011 kon hij dan ook zijn eerste kookboek lanceren: “The new renaissance of Italian Fusion Cuisine 1.0 “. Gevolgd door het tweede boek van deze serie in november 2011  “The Pearl” en zijn derde boek in april 2012 “Ferrara, The Hidden Culinary Jewel 1”
  
Voor meer informatie, kijk op zijn website: www.executivechefgianfrancochiarini.com
 
  
Gianfranco en Henri
Begin juni kwam Gianfranco op bezoek bij Henri als vriend van onze culinaire productontwikkelaar Leon van der Heijden. Het klikte meteen met het bedrijf en de familie van Olphen. En zo ontstond een goede basis voor samenwerking.
Gianfranco brengt Henri verder in de zoektocht naar Pure Smaak. Want ook Gianfranco is een groot aanhanger hiervan. Regelmatig laat hij weten: “Less is more”. Hij weet de juiste ingrediënten te combineren en de juiste kooktechnieken in te zetten. Hij gebruikt de echte smaakcomponenten uit de natuur. Dit heeft al geresulteerd in waardevolle inzichten en verbeteringen, maar we blijven iedere dag leren. Dat is ook het mooie van dit vak.
 
   
 
Plantbased: zet het op de kaart!
Met de producten van Henri is het heel eenvoudig om lekkere plantbased gerechten op de kaart te zetten. Zo verrast u de gast steeds weer opnieuw met een ruime keuze aan vegetarische opties.
Lees verder

'NIEUW' Super Soep
Niet vullen maar (op)voeden! Met ons nieuwe concept 'Super Soep' dragen wij niet alleen bij aan jouw gezondheid, maar ook aan de gezondheid van kinderen - die in armoede opgroeien. Van iedere verkochte kilogram soep dragen wij € 0,10 bij aan initiatieven die gezond eten mogelijk maken voor kinderen, die in armoede opgroeien.
Lees verder

Een gezonde sportomgeving met lekker eten!
Henri is de helpende hand in de keuken, dus ook in de keuken van de sportclub! Met onze maaltijdcomponenten kun je gemakkelijk voedzaam en lekker eten serveren.








Lees verder

Winterassortiment
Bij Henri volgen we de seizoenen. We zijn als een KOK zo blij dat er weer verse boerenkool van het land komt.
Dat betekent tijd voor een nieuwe menukaart.
Vanaf 2 oktober gaat de nieuwe winterkaart in.

Zorg dat je weer helemaal up-to-date bent en download hier de nieuwe assortimentslijst.
Lees verder

Loaded fries recepten
Dé trend van nu: friet (of patat) toppings of te wel 'Loaded Fries'. Wij hebben al jaren ideale producten voor loaded fries in huis. We hebben een aantal recepten voor je uitgewerkt. Waaronder dit Frietje Sint Speciaal; helemaal van dit seizoen, met pepernoten én hazenpeper.
Lees verder