Nieuws

Verse aspergesoep!
Vers van het land: Hollandse asperges! Henri maakt daar traditiegetrouw een heerlijk romige aspergesoep van.
Onder recepten ziet u hoe u in drie stappen een prachtige aspergeproeverij maakt, met een inkoopprijs van maar € 1,45.
Hoe wordt de aspergesoep gemaakt? Neem een kijkje in onze keuken!
Hoe wordt de aspergesoep gemaakt? Neem een kijkje in onze keuken!
Half maart bezochten we het land.
De asperges zitten nog in de grond. De grond wordt met plastic afgedekt, om de temperatuur van de grond hoger te maken, zodat de asperges eerder rijp zijn.
Inmiddels zijn de eerste verse asperges al weer geoogst. Een reden voor ons om onze heerlijke soep weer te gaan maken.
Allereerst worden de asperges geschild, door een speciale schilmachine.
Dan worden ze in stukken gesneden door het bedrijf Toptuin, en bij ons aangeleverd.
Onze koks maken er een overheerlijke soep van. Kratten vol asperges gaan de soep in.
Vervolgens wordt op de afvulafdeling de soep uit de ketel in een bak verpakt. Daarna wordt de soep teruggekoeld en op voorraad gezet.
Kijk hier naar het aspergeverhaal van Henri
Onder recepten ziet u hoe u in drie stappen een prachtige aspergeproeverij maakt, met een inkoopprijs van maar € 1,45.
Henri op FI Days Outdoor
23 en 24 juni stonden we weer paraat met het Henri-team op Food Inspiration Outdoor in Ede.
Met het thema ‘Down to Earth’ laten we zien hoe Henri dicht bij de praktijk blijft – bij de mensen, bij de keuken, en bij de aarde. Geen poespas, gewoon goed eten met geweten. Want écht Down to Earth zijn betekent luisteren naar de markt én verantwoordelijkheid nemen voor de toekomst van voedsel.