Menu
Contact met Henri

Nieuws

Verse aspergesoep!

Vers van het land: Hollandse asperges! Henri maakt daar traditiegetrouw een heerlijk romige aspergesoep van.  

Onder recepten ziet u hoe u in drie stappen een prachtige aspergeproeverij maakt, met een inkoopprijs van maar € 1,45.

Hoe wordt de aspergesoep gemaakt? Neem een kijkje in onze keuken!

Hoe wordt de aspergesoep gemaakt? Neem een kijkje in onze keuken!

Half maart bezochten we het land.

De asperges zitten nog in de grond. De grond wordt met plastic afgedekt, om de temperatuur van de grond hoger te maken, zodat de asperges eerder rijp zijn.

Inmiddels zijn de eerste verse asperges al weer geoogst. Een reden voor ons om onze heerlijke soep weer te gaan maken.

 

 Allereerst worden de asperges geschild, door een speciale schilmachine.

 

 

 

 

Dan worden ze in stukken gesneden door het bedrijf Toptuin, en bij ons aangeleverd.

 

 

Onze koks maken er een overheerlijke soep van. Kratten vol asperges gaan de soep in. 

Vervolgens wordt op de afvulafdeling de soep uit de ketel in een bak verpakt. Daarna wordt de soep teruggekoeld en op voorraad gezet.

 

 

Kijk hier naar het aspergeverhaal van Henri

Onder recepten ziet u hoe u in drie stappen een prachtige aspergeproeverij maakt, met een inkoopprijs van maar € 1,45.

Winterassortiment
Bij Henri volgen we de seizoenen. We zijn als een KOK zo blij dat er weer verse boerenkool van het land komt.
Dat betekent tijd voor een nieuwe menukaart.
Vanaf 2 oktober gaat de nieuwe winterkaart in.

Zorg dat je weer helemaal up-to-date bent en download hier de nieuwe assortimentslijst.
Lees verder

Loaded fries recepten
Dé trend van nu: friet (of patat) toppings of te wel 'Loaded Fries'. Wij hebben al jaren ideale producten voor loaded fries in huis. We hebben een aantal recepten voor je uitgewerkt. Waaronder dit Frietje Sint Speciaal; helemaal van dit seizoen, met pepernoten én hazenpeper.
Lees verder

Personeelstekort? Ga anders werken!
Personeelsgebrek is probleem nummer één in de professionele keuken. Om dat probleem aan te pakken, is er tegenwoordig gelukkig goede convenience op de markt. Maar hoe start je met convenience? Check het stappenplan en ga aan de slag!
Lees verder

Maaltijdsalades met Henri
Henri is de kok voor de chef! Onze producten zijn ideale bouwstenen voor een gemakkelijke maaltijdsalade. Een Quinoasalade met garnalen, Salade nicoise, Bulgursalade met beenham en nog véél meer. 
Lees verder

Vernieuwde korma met Seitan van BUMI
We hebben onze Indiase korma aangepast! Hij is verrijkt met Seitan van BUMI: een vleesvervanger op basis van tarwe. Op deze manier zet je in een handomdraai een verrassend vegan gerecht op de kaart, mét een goede voedingswaarde.
Lees verder