Menu
Contact met Henri

Nieuws

Kemper Kip als beste uit de test

De Consumentenbond heeft verschillende (consumenten) kipfilets getest op versheid, aanwezigheid van de bacteriën ESBL en campylobacter en tot slot het dierenwelzijn. De Bio+ kip, oftewel de kip van Kemper, kwam als beste uit de bus! Een mooi bewijs dat de goede zorg voor het dier ook echt een beter product oplevert.

Herman Kemper startte zijn bedrijf vanuit zijn droom om samen met kleinschalige boeren de consument weer te laten genieten van de smaakvolle, stevige kip van weleer. Een ambachtelijk puur-natuurproduct, dat wilde hij. Vandaar dat hij begon met de vrije uitloop kippen. Duurzame kip, én ook nog eens drie sterren van de dierenbescherming. De consumentenbond testte verschillende soorten kip en de Kemper kip kwam als beste uit de bus! Nieuws dat we graag met u delen.
 
ESBL-bacteriën
Het belangrijkte item voor de Consumentenbond is de aanwezigheid van ESBL-bacteriën. Deze bacteriën zijn ongevoelig voor de meeste antibiotica omdat ze die afbreken. Het probleem is gekomen door het veelvuldig gebruik van antibiotica in de pluimveeindustrie.
Kipfilet afkomstig van langszaam groeiende rassen, zoals gebruikt voor o.a. (Kemper) Bio+ kippenvlees, vertoont slechts eenachtste tot eenvijfde van de ESBL-besmetting op kipfliet uit de intensieve kippenbedrijven.
 
Dierenwelzijn
Reguliere slachtkippen leven bij kunstlicht en hebben een half A4tje beweegruimte. In maximaal 42 dagen bereiken ze een gewicht van 2,4 kg. Dat is te snel voor de kip: organen en botten blijven achter bij de groei waar het de kipenhouder om gaat: de borst, oftewel de kipfilet. Een kwart van de reguliere slachtkippen loopt daardoor mank of zelfs helemaal niet. De helft heeft sowieso ernstige aandoeningen aan de poten.
Kipvriendelijker pluimveehouders, zoals Herman Kemper, kiezen voor wat trager groeiende rassen en slachten later. Ze gunnen de dieren verder meer ruimte, friusse lucht en daglicht.
 
Testordeel
'Het testordeel is een dikke 8 en de beoordeling zeer goed voor de zeer geringe hoeveelheid ESBL-bacteriën (0,3 ESBL-bacteriën per gram kipfilet; het gemiddelde over alle filets van alle leveranciers is 4,1) Deze kip wordt gewaardeerd in culikringen. Zij wordt vetgemest door boeren in de Achterhoek en geslacht, verpakt en geleverd door Kemper kip'
 
Henri & Kemper kip
Henri maakt met de maïskip van Kemper Kip een romige fricassée met o.a. shii-take. Lees hier meer over onze leverancier Kemper Kip.
 
 
 
Bron: Consumentengids februari 2012 - Voeding & Gezondheid / Test Kipfilet / 'Ellende voor kip en mens'
Henri op het HorecaEvenTT!
Te weinig handjes in de keuken? Wilt u betere marges? Waste terugdringen? HENRI is de kok voor de chef.  We nemen tijdrovend werk uit handen met ons uitgebreide assortiment kant-en-klare soepen, sauzen & maaltijdcomponenten. Kom op de stand kijken hoe Henri u ontzorgt.
 

Lees verder

Tijd voor Hollands Wild
Vanaf dit najaar werkt Henri samen met Hollands Wild als leverancier voor alle Wildgerechten. In onze hazenpeper vanaf nu dus Hollandse haas, en ook de hertenstoof en de wildsoep maken we van en mét Hollands Wild. Een prachtige samenwerking waar we trots op zijn!
Lees verder

HENRI in een nieuw jasje
Na 39 jaar heeft Henri een nieuw jasje. Een jasje dat past bij onze constante kwaliteit en ervaring. Of eigenlijk is dat jasje een nieuwe koksbuis. Want Henri, dat is de kok voor de chef.
Lees verder

Download de nieuwe kaart!
Ons nieuwe assortiment staat voor u klaar. We koken een complete collectie voor u – uit voorraad leverbaar – en daar zijn we trots op! Op onze kaart vindt u onze klassiekers, rijke soepen en sauzen, smakelijke gerechten en frisse dressings. 
Download hem hier!
 
En wat is er nieuw?

Nieuw! Verse, BIO Kromkommersoep
Vandaag introduceert Kromkommer samen met ons en Udea BV nieuwe, biologische verse kromme groente soepen. Te koop bij Ekoplaza. Wij zijn trots op deze prachtige samenwerking en onze nieuwe soepfamilie. 
Lees verder