Nieuws

Bestel nu: de verse aspergesoep
Hij is er: de aspergesoep met verse asperges van Walter Gubbels uit Helvoirt. Dat is op een steenworp van Henri vandaan. De soep heeft dus lage foodmiles. Maar hij is ook nog anti-verspilling... wist u dat?
No Waste
“We maken de aspergesoep met verse asperges,” vertelt Jacco van Team Premium, het team dat de aspergesoep maakt. “Deze asperges worden door Gubbels geoogst, geschild en vers aangeleverd bij onze verssnijderij in Vlijmen. Zij snijden ze voor ons in mooie stukken voor in de soep.” De soep blijkt het eerste No-waste product van Henri te zijn. Jacco vervolgt: “Asperges worden allemaal op dezelfde lengte gesneden. Zowel voor ons als voor de consument. We maken een puree van deze afsnijdsels. Deze puree gebruiken we als sterke basis voor de soep. En dat doen we al jaren.”
Kijk hieronder het korte filmpje over onze asperges en hoe we de soep maken:
“We maken de aspergesoep met verse asperges,” vertelt Jacco van Team Premium, het team dat de aspergesoep maakt. “Deze asperges worden door Gubbels geoogst, geschild en vers aangeleverd bij onze verssnijderij in Vlijmen. Zij snijden ze voor ons in mooie stukken voor in de soep.” De soep blijkt het eerste No-waste product van Henri te zijn. Jacco vervolgt: “Asperges worden allemaal op dezelfde lengte gesneden. Zowel voor ons als voor de consument. We maken een puree van deze afsnijdsels. Deze puree gebruiken we als sterke basis voor de soep. En dat doen we al jaren.”
Kokssauzen
De soep is dus niet alleen duurzaam, maar ook erg lekker. En hij staat in een handomdraai op tafel. Henri biedt de horeca nog meer moois voor op de aspergekaart. Combineer eens witte asperges met de luchtige hollandaise of klassieke beurre blanc. Deze kokssauzen worden ook vers bereid door Henri. Zonder poeders!Kom nu proeven!
Bent u nieuwsgierig geworden naar onze aspergesoep en hollandaise en heeft u deze nog nooit geproefd? Kom dan naar één van de demonstraties dit voorjaar. Check hier de agenda!Kijk hieronder het korte filmpje over onze asperges en hoe we de soep maken:
Nieuw! Thaise linzensoep
Een mild-pittige, vegetarische soep op basis van rode (biologische) linzen en kokosmelk. Heerlijk kruidig en fris dankzij gember, limoenblad en citroengras. Met een garnituur van o.a. bloemkool, paprika en een vleugje ananas. Deze soep is niet alleen hip en lekker, maar ook nog eens heel gezond en voedzaam. De soep zit namelijk boordevol eiwit, nodig voor de opbouw van je spieren!
Download de prijslijst
Nog meer goed nieuws: vanaf vandaag kunt u onze winterproducten weer bestellen bij uw groothandel! Niet alleen de erwten- en bruine bonensoep, maar ook alle stamppotten met en zonder spek én natuurlijk onze wildgerechten. Alle nieuwe gerechten en prijzen staan op onze prijslijst. Download hem nu!
Oesterzwamsoep - van oesterzwam geteeld op koffiedik
Bestel hem nu: de Henri oesterzwamsoep. Een mooie, culinaire soep. Gemaakt van GRO oesterzwammen, duurzaam gekweekt op koffiedik. Van de voetjes, die anders weggegooid worden, maakt Henri een concentraat. Dit geeft een natuurlijke smaakboost.
Check het filmpje en vraag een gratis monster aan ASC/MSC vis
Alle vis van Henri is duurzaam gekweekt of gevangen. We werken daarvoor samen met Vishandel Jan van As. Deze vishandel kent u wellicht ook: zij leveren namelijk vooral aan de Nederlandse horeca. En nu ook aan Henri! Alle vis die Jan van As aan ons levert, is MSC of ASC gecertificeerd. Wat houdt dan nu eigenlijk in?
Lees verder Thaise curry: het verhaal van de adukiboon
De Thaise curry is mild van smaak. Het is een mix van soja- en aduki bonen, sperziebonen en diverse groenten, in een zachte kokossaus met citroengras, kurkuma, komijn en gember. Wat zit er in die curry? Aduki bonen... Wat zijn dat voor bonen?