Nieuws

Nieuw! Verse, BIO Kromkommersoep
Vandaag introduceert Kromkommer samen met ons en Udea BV nieuwe, biologische verse kromme groente soepen. Te koop bij Ekoplaza. Wij zijn trots op deze prachtige samenwerking en onze nieuwe soepfamilie.
Kromkommer maakt sinds 2014 samen met de Krommunity soep van kromme groente. Vier jaar na de introductie van deze houdbare soep in zak komt hier een verse, biologische soepfamilie bij.
Ook bij biologische groente belandt een deel niet op ons bord. Deze groenten krijgen vanaf vandaag hun eigen ereplekje in biologische, verse Kromkommersoepen. Wij hebben de soepen gezamenlijk ontwikkeld: met Kromkommer, maar ook met de biologische groothandel Udea, die de groenten aanlevert.
Surprise!
Er zijn zeven smaakbommetjes ontwikkeld. De eerste biologische groenten die gered gaan worden van onze bio telers zijn pompoen, tomaat en courgette. Later volgen biet, wortel, pastinaak en knolselderij. Het assortiment krijgt een plaatsje in het koelschap van Ekoplaza en wisselt regelmatig op basis van de seizoenen en het beschikbare aanbod van kromme groente. Het is dus elke keer een verrassing welke smaken je in de winkel aantreft. Wel zo leuk!
Net een tikkie anders
De nieuwe soepen zijn nét een tikkie anders dan je gewend bent. De smaak van kromme groente staat natuurlijk centraal en die krijgt nog meer karakter door toevoegingen als zeewier, kikkererwten en balsamicoazijn. Yum! De soepen zijn – zoals je van ons gewend bent – vrij van toegevoegde suikers en kunstmatige toevoegingen, 100% plantaardig en gluten- en lactosevrij.
Welkom bij de Krommunity Ekoplaza!
De biologische Kromkommersoepen zijn vanaf 26 september te vinden in het koelschap bij de grotere Ekoplaza vestigingen. Welke dat zijn kun je hier vinden. Laat je ons weten wat je ervan vindt?


Uitgekookt gecalculeerd
Henri biedt convenience die tijd terug brengt in je keuken. Convenience van een hoge, constante en culinaire kwaliteit. En Henri brengt niet alleen gemak in je keuken. Dankzij onze uitgekookte prijzen verhoog je je rendement. Een slimme chef zet Henri op de kaart. Bekijk onze voorbeeldcalculaties er zie waar je rendement zit als je met convenience werkt.
Lees verder Henri & Pulled Oats
Henri ontwikkelde twee prachtige gerechten voor Foodservice met Pulled Oats®: de nieuwe vleesvervanger op basis van haver. Een saus en maaltijdcomponent, die je zo op je menukaart kunt zetten. Producten die je tijdwinst brengen én rendement. Daarnaast zit je hiermee bovenop de vega trend: de producten maken het je makkelijk een vega(n) optie aan te bieden aan je gasten.
Lees verder Zo maak je effectief gebruik van convenience producten
Tijdgebrek is vandaag de dag probleem nummer één in de professionele keuken. Om dat probleem aan te pakken, is er tegenwoordig gelukkig goede convenience op de markt. Maar hoe start je met convenience? Lees de tips voor het effectief inzetten van convenience producten en laat je inspireren door onderstaande recepten.
Lees verder Nieuw: daging rendang
Het verhaal van onze rendang is best bijzonder. Normaal worden producten bij henri bedacht door onze productontwikkelaars. Zij vertalen een gerecht, soep of saus naar een mooi culinair product dat op grote schaal gemaakt kan worden. Bij de daging rendang ging dat anders.
Lees verder Wildseizoen
We zitten midden in het wildseizoen! Uiteraard bieden we tijdens het wildseizoen onze wildtoppers aan. Dat zijn de romige wildsoep met haas en hert, de hazenpeper van Hollandse haas en natuurlijk de hertenstoof; een stoverij van langzaam, in La Trappe abdijbier gestoofd hertenvlees.
Lees verder