Menu
Contact met Henri

Nieuws

Henri & Pulled Oats

Henri ontwikkelde twee prachtige gerechten voor Foodservice met Pulled Oats®: de nieuwe vleesvervanger op basis van haver. Een saus en maaltijdcomponent, die je zo op je menukaart kunt zetten. Producten die je tijdwinst brengen én rendement. Daarnaast zit je hiermee bovenop de vega trend: de producten maken het je makkelijk een vega(n) optie aan te bieden aan je gasten. 


Minder vlees

Iedereen weet het inmiddels: de vega(n) trend is here to stay. Het is belangrijk dat we met z’n allen minder vlees gaan eten. Bij Henri is er al jaren de overtuiging je inderdaad minder, maar dan wel béter vlees kunt eten. Daarom heeft het vlees dat we gebruiken Beter Leven sterren en werken we bijvoorbeeld samen met partners als Livar en Eco Fields.

Vega(n)

Maar Henri vindt het ook belangrijk om vega(n) producten te ontwikkelen, die het makkelijker maken een dagje geen vlees te eten. Zowel voor de chef, als voor de gast. Daarom bieden we herkenbare, en vooral lekkere producten, waarbij je het écht niet mist dat er helemaal geen vlees in zit.
 

Pulled Oats

Pulled Oats is een nieuwe vleesvervanger. Het is gemaakt van zuivere Noordse haver, tuinbonen en erwten. Vol eiwitten en alleen maar het goede van de natuur, dus geen toevoegingen en E-nummers. Dit in tegenstelling tot de huidige vleesvervangers uit de markt.
 

Partners

Pulled Oats biedt een naturel product waar je als chef mee aan de slag kunt. Maar Pulled Oats zocht daarnaast naar een partner om ook producten te kunnen bieden, die al helemaal klaar zijn. Zodat ook chefs met minder tijd makkelijker met Pulled Oats kunnen werken. Henri zocht juist naar een eiwitrijke, clean label vleesvervanger om mooie vegetarische/vegan gerechten te maken. Henri maakt namelijk het liefst gerechten met pure ingrediënten, zonder onnodige toevoegingen. En Pulled Oats is helemaal clean label! Daarnaast kan Henri met Pulled Oats ook nog eens een vegetarisch alternatief maken mét een goede voedingswaarde, want Pulled Oats is enorm eiwitrijk. Pulled Oats en Henri hebben dan ook de handen ineen geslagen en twee producten ontwikkeld voor foodservice.

Vegan Bolognesesaus en Indiase korma

Henri brengt twee producten op de markt. Allereerst de bolognesesaus: de traditionele Italiaanse pastasaus in een nieuw jasje. De pastasaus op basis van tomaat wordt naast de Pulled Oats bereid met onder andere aubergine, artisjokken, ui en paprika. Het is een heerlijk frisse saus geworden. Een aantal bedrijven hebben hem al op de menukaart – denk aan de Efteling en IKEA.
Daarnaast is ook de Indiase korma beschikbaar voor foodservice. De kruidige korma wordt gemaakt van o.a. aardappel, pompoen, kokosmelk, ui, doperwten, rozijnen, gember en Pulled Oats. De Pulled Oats geven een mooie structuur aan het gerecht, waardoor je niet eens in de gaten hebt dat je geen vlees eet.

Recept

Natuurlijk kan je de korma met basmatirijst serveren, maar je kan er ook dit leuke flensje mee maken. Klik hier voor het recept.
 

 

Henri op etenover.nl
Er staat bij ons in ons magazijn in Elshout nog ruim 35.000 kilo kant-en-klare, koelverse soepen, sauzen en maaltijden op voorraad. Producten die normaal hun weg vinden naar de horeca in Nederland. Door de sluiting van de horeca vanwege corona, viel de klantenkring van het Drunense familiebedrijf in één keer weg. Orders werden gecancelled.
Het is ongelofelijk om te zien dat de supermarkten moeite hebben om aan het aanbod te voldoen, terwijl het magazijn van Henri vol ligt. Daarom zoekt Henri naar manieren om haar producten naar de consument te brengen. Het eerste, prachtige initiatief dat ons daarbij helpt is www.etenover.nl.
Lees verder

Henri & Corona
Henri volgt de aanbevelingen van het RIVM en de overheid met betrekking tot het coronavirus op de voet. Diverse leveranciers en klanten vragen ons naar de maatregelen die wij nemen met betrekking tot de uitbraak van het coronavirus. We zijn ons bewust van mogelijke gevolgen voor de levering van onze producten als gevolg van de uitbraak van het coronavirus.
Onderstaand vindt u onze acties en maatregelen die wij in acht nemen in grove lijnen om deze gevolgen te beperken.
Lees verder

Doe mee aan de Vega Restaurantweek
Van 9 tot en met 15 maart is het De Vegetarische Restaurantweek! (en Henri is wederom partner!) De week is onderdeel van de Nationale Week Zonder Vlees. Die wordt ondersteund met een grote nationale campagne (denk: op televisie, posters op treinstations, radiospots, aandacht in magazines en kranten). En dus zal heel Nederland een week lang in het teken zal staan van ‘minder vlees’. Een groot podium dus! Een mooie kans om jouw zaak van een andere kant te laten zien. Goed voor je imago én potentiele klanten! Doe je mee?
Lees verder

Kom naar het HorecaEvenTT
 
Kom je volgende week langs op onze stand op het HorecaEvenTT? We nodigen je graag uit! Van maandag tot en met woensdag staan René en Albert voor je klaar met een kleine greep uit ons assortiment om te proeven, en natuurlijk kan je al je vragen bij hen kwijt. Kom je ook? 
Klik door voor een gratis registratiecode!

Inspiratie? KOKVOORDECHEF.NL

 

Kom je niet naar de horecava of wil je vast kijken wat we aan inspiratie bij elkaar verzameld hebben voor jouw menukaart? Klik dan snel door naar kokvoordechef.nl. Boordevol recepten, inspiratie en calculaties.
Lees verder