Menu
Contact met Henri

Nieuws

Henri & Pulled Oats

Henri ontwikkelde twee prachtige gerechten voor Foodservice met Pulled Oats®: de nieuwe vleesvervanger op basis van haver. Een saus en maaltijdcomponent, die je zo op je menukaart kunt zetten. Producten die je tijdwinst brengen én rendement. Daarnaast zit je hiermee bovenop de vega trend: de producten maken het je makkelijk een vega(n) optie aan te bieden aan je gasten. 


Minder vlees

Iedereen weet het inmiddels: de vega(n) trend is here to stay. Het is belangrijk dat we met z’n allen minder vlees gaan eten. Bij Henri is er al jaren de overtuiging je inderdaad minder, maar dan wel béter vlees kunt eten. Daarom heeft het vlees dat we gebruiken Beter Leven sterren en werken we bijvoorbeeld samen met partners als Livar en Eco Fields.

Vega(n)

Maar Henri vindt het ook belangrijk om vega(n) producten te ontwikkelen, die het makkelijker maken een dagje geen vlees te eten. Zowel voor de chef, als voor de gast. Daarom bieden we herkenbare, en vooral lekkere producten, waarbij je het écht niet mist dat er helemaal geen vlees in zit.
 

Pulled Oats

Pulled Oats is een nieuwe vleesvervanger. Het is gemaakt van zuivere Noordse haver, tuinbonen en erwten. Vol eiwitten en alleen maar het goede van de natuur, dus geen toevoegingen en E-nummers. Dit in tegenstelling tot de huidige vleesvervangers uit de markt.
 

Partners

Pulled Oats biedt een naturel product waar je als chef mee aan de slag kunt. Maar Pulled Oats zocht daarnaast naar een partner om ook producten te kunnen bieden, die al helemaal klaar zijn. Zodat ook chefs met minder tijd makkelijker met Pulled Oats kunnen werken. Henri zocht juist naar een eiwitrijke, clean label vleesvervanger om mooie vegetarische/vegan gerechten te maken. Henri maakt namelijk het liefst gerechten met pure ingrediënten, zonder onnodige toevoegingen. En Pulled Oats is helemaal clean label! Daarnaast kan Henri met Pulled Oats ook nog eens een vegetarisch alternatief maken mét een goede voedingswaarde, want Pulled Oats is enorm eiwitrijk. Pulled Oats en Henri hebben dan ook de handen ineen geslagen en twee producten ontwikkeld voor foodservice.

Vegan Bolognesesaus en Indiase korma

Henri brengt twee producten op de markt. Allereerst de bolognesesaus: de traditionele Italiaanse pastasaus in een nieuw jasje. De pastasaus op basis van tomaat wordt naast de Pulled Oats bereid met onder andere aubergine, artisjokken, ui en paprika. Het is een heerlijk frisse saus geworden. Een aantal bedrijven hebben hem al op de menukaart – denk aan de Efteling en IKEA.
Daarnaast is ook de Indiase korma beschikbaar voor foodservice. De kruidige korma wordt gemaakt van o.a. aardappel, pompoen, kokosmelk, ui, doperwten, rozijnen, gember en Pulled Oats. De Pulled Oats geven een mooie structuur aan het gerecht, waardoor je niet eens in de gaten hebt dat je geen vlees eet.

Recept

Natuurlijk kan je de korma met basmatirijst serveren, maar je kan er ook dit leuke flensje mee maken. Klik hier voor het recept.
 

 

Personeelstekort? Ga anders werken!
Personeelsgebrek is probleem nummer één in de professionele keuken. Om dat probleem aan te pakken, is er tegenwoordig gelukkig goede convenience op de markt. Maar hoe start je met convenience? Check het stappenplan en ga aan de slag!
Lees verder

Maaltijdsalades met Henri
Henri is de kok voor de chef! Onze producten zijn ideale bouwstenen voor een gemakkelijke maaltijdsalade. Een Quinoasalade met garnalen, Salade nicoise, Bulgursalade met beenham en nog véél meer. 
Lees verder

Vernieuwde korma met Seitan van BUMI
We hebben onze Indiase korma aangepast! Hij is verrijkt met Seitan van BUMI: een vleesvervanger op basis van tarwe. Op deze manier zet je in een handomdraai een verrassend vegan gerecht op de kaart, mét een goede voedingswaarde.
Lees verder

Blog: Veel Henri producten zijn glutenvrij
Sinds jaar en dag proberen wij onze gerechten, daar waar mogelijk, standaard glutenvrij te maken. Meer dan de helft (59%) van ons assortiment is dan ook glutenvrij!
Els van Olphen, moeder van de huidige eigenaren Ad en Els van Olphen, is coeliakie patiënt. Dus uit eigen ervaring weten wij hoe fijn het is om gewoon mee te kunnen eten met de rest. Onze gerechten zijn dan ook geen specifieke dieetproducten, maar gewoon ons standaard assortiment. 
Lees verder

Blog: Convenience is de oplossing
Convenience is absoluut een onderdeel van de oplossing van het hashtagpersoneelstekort in de horeca. Felice schreef er deze korte blog over.
Lees verder