Menu
Contact met Henri

Nieuws

Blog: Veel Henri producten zijn glutenvrij

Sinds jaar en dag proberen wij onze gerechten, daar waar mogelijk, standaard glutenvrij te maken. Meer dan de helft (59%) van ons assortiment is dan ook glutenvrij!
Els van Olphen, moeder van de huidige eigenaren Ad en Els van Olphen, is coeliakie patiënt. Dus uit eigen ervaring weten wij hoe fijn het is om gewoon mee te kunnen eten met de rest. Onze gerechten zijn dan ook geen specifieke dieetproducten, maar gewoon ons standaard assortiment. 
 

Glutenvrije producten 

Bij elk gerecht op de prijslijst en in het assortimentsoverzicht op onze site staat aangegeven of het gerecht glutenvrij is of niet, in de ingrediëntendeclaratie die u vindt via de link naar PS in Foodservice(allergenen) en met een ikoontje: . Dit ikoontje staat ook op de verpakking, net als uiteraard de ingrediëntendeclaratie en de allergenen. Op de site kunt u met het filter rechts gemakkelijk de glutenvrije gerechten selecteren. Of klik hier voor het overzicht.
Mochten er receptwijzigingen komen, dan communiceren we deze via onze nieuwbrief, waarvoor u zich hier op kunt geven. We proberen echter te allen tijde extra allergenen te voorkomen.
 

Onze glutenvrije gerechten in uw (professionele) keuken

Bij de bereiding van glutenvrije gerechten is een grootste zorg noodzakelijk. Zelfs het kleinste kruimeltje wat gluten bevat kan al teveel zijn voor een coeliakie patiënt. Het is dus belangrijk om contact tussen glutenvrije producten en gluten te vermijden. Dit kan door het keukenwerkblad en de werkplek schoon te houden. Ook is het belangrijk dat alle materialen vrij van gluten zijn. Gebruik bij voorkeur aparte snijplanken, messen, pannen, bestek etc. Daarnaast is het belangrijk dat u de glutenvrije producten bereidt en bewaart op een aparte plek. Let op dat u bakt in apart vet en zeker niet frituurt in hetzelfde vet als waar gepaneerde producten in gaan. En als laatste tip, simpel maar belangrijk: snijd brood op een aparte broodplank.
 

Glutenintolerantie en coeliaki

Wat is dat nu eigenlijk, coeliakie? Overgevoeligheid voor gluten ook wel coeliakie, is eigenlijk geen allergie. Coeliakie is een auto-immuunziekte. Het lichaam maakt dus anti-stoffen tegen zijn eigen weefsel, waar je erg ziek van wordt. Dit kan blijvende schade aan de darmen geven. Glutenintolerantie en glutengevoeligheid daarentegen leveren vergelijkbare klachten, maar levert geen blijvende gezondheidsschade.
 

Gluten

Gluten is de naam van een groep eiwitten. Deze eiwitten zitten in o.a. tarwe, rogge en gerst. Producten die deze granen bevatten, bevatten gluten.
 
Meer over gluten en coeliakie lees je op de site van de Nederlandse Coeliakie vereniging: www.glutenvrij.nl
 
Pastasaus in portieverpakking
Op zoek naar goede kwaliteit in het kant-en-klaar schap? Ontdek onze pastasauzen: boordevol groenten en verse room. Vegetarisch of met vlees met sterren. Geen gekke toevoegingen. Vers bereid door onze koks en makkelijk verpakt per 2 porties.


Lees verder

Verruiming assortiment
Yes!! Eindelijk. Eindelijk licht aan het eind van de tunnel. Wij zijn superblij dat de meeste van onze klanten weer open mogen. En... dat betekent ook dat wij ons assortiment weer verruimen. Download hier direct de prijslijst.


 
Lees verder

Terrassen open! Update Assortiment
De terassen zijn open! Dat betekent een kleine verruiming in het assortiment. Per 30-4 zijn nu ook op voorraad en te bestellen:
  • Hollandaise saus 1,5 kg (perfect bij asperges!)
  • BBQ saus
Download hier de nieuwste prijslijst. Op zoek naar leuke kleine gerechtjes om te serveren op het terras naast de lunchkaart? Maak een hapjeskaart! 
Lees verder

Lente/zomerprijslijst per 29-3-21
Al jaren is begin april hét moment dat ons Zomermenu live gaat. Helaas is de horeca nog steeds gesloten en zijn wij nog altijd genoodzaakt ons assortiment enigszins in te krimpen. Het grootste deel van de producten is gewoon voorradig en deze producten kan je dus bestellen bij je groothandel. Een klein aantal producten maken wij tot nader order alleen nog op bestelling.
Via het rechtermenu op de assortimentspagina filter je gemakkelijk op voorradige artikelen.

Download hier direct de nieuwe lente/zomerprijslijst.
Lees verder

Bezorg- en afhaalmenu's
 
Een groot aantal zaken is gestart met bezorgen en/of afhalen. Jij ook? Hier vind je een aantal menu's - compleet met calculatie, adviesprijs en inzicht in je marge. Ook handig als je traiteursmaaltijden maakt. In een handomdraai creëer je een heerlijke maaltijd! 
 
Lees verder