Menu
Contact met Henri

Nieuws

Vernieuwde korma met Seitan van BUMI

We hebben onze Indiase korma aangepast! Hij is verrijkt met Seitan van BUMI: een vleesvervanger op basis van tarwe. Op deze manier zet je in een handomdraai een verrassend vegan gerecht op de kaart, mét een goede voedingswaarde.
 

Heb je nog nooit van Seitan en Bumi gehoord?

De vrienden Florian en Daan, twee enthousiaste outdoor sporters en natuurliefhebbers, misten plantaardige producten die zowel lekker, voedzaam als makkelijk te bereiden zijn. Daarom besloten ze het heft in eigen hand te nemen, met het plantaardige voedingsmerk BUMI als resultaat.
 

Het BUMI assortiment is:

100% plantaardig (vegan gecertificeerd)
Biologisch gecertificeerd
Eiwit- en vezelrijk
Sojavrij
 
BUMI betekent aarde in het Indonesisch. Het is een ode aan al het moois dat uit de bodem groeit. Onder het motto Mindful Foods wil BUMI, net als wij en dus samen met ons de aarde gezond houden. Hoe? Door voedzame én duurzame producten te ontwikkelen. Een positief verschil maken was nog nooit zo smakelijk. 
 

Seitan: een goed bewaard geheim

Seitan is een voedzame lekkernij op basis van tarwe en bomvol eiwitten. Het leent zich voor een breed scala aan gerechten door haar malse ‘vleesachtige’ structuur. Chinese Boeddhisten aten het 1000 jaar geleden al, maar in Europa is het relatief onbekend gebleven. Daar brengen wij graag verandering in! BUMI heeft de traditionele receptuur nóg lekkerder en voedzamer gemaakt en de seitan voorzien van een ‘pulled’ structuur waardoor het een super bite heeft. Super in onze vegan korma!

Plantbased: zet het op de kaart!
Met de producten van Henri is het heel eenvoudig om lekkere plantbased gerechten op de kaart te zetten. Zo verrast u de gast steeds weer opnieuw met een ruime keuze aan vegetarische opties.
Lees verder

'NIEUW' Super Soep
Niet vullen maar (op)voeden! Met ons nieuwe concept 'Super Soep' dragen wij niet alleen bij aan jouw gezondheid, maar ook aan de gezondheid van kinderen - die in armoede opgroeien. Van iedere verkochte kilogram soep dragen wij € 0,10 bij aan initiatieven die gezond eten mogelijk maken voor kinderen, die in armoede opgroeien.
Lees verder

Een gezonde sportomgeving met lekker eten!
Henri is de helpende hand in de keuken, dus ook in de keuken van de sportclub! Met onze maaltijdcomponenten kun je gemakkelijk voedzaam en lekker eten serveren.








Lees verder

Winterassortiment
Bij Henri volgen we de seizoenen. We zijn als een KOK zo blij dat er weer verse boerenkool van het land komt.
Dat betekent tijd voor een nieuwe menukaart.
Vanaf 2 oktober gaat de nieuwe winterkaart in.

Zorg dat je weer helemaal up-to-date bent en download hier de nieuwe assortimentslijst.
Lees verder

Loaded fries recepten
Dé trend van nu: friet (of patat) toppings of te wel 'Loaded Fries'. Wij hebben al jaren ideale producten voor loaded fries in huis. We hebben een aantal recepten voor je uitgewerkt. Waaronder dit Frietje Sint Speciaal; helemaal van dit seizoen, met pepernoten én hazenpeper.
Lees verder