Nieuws

Down to Earth met een snufje gemak
Henri op FI Days Outdoor
23 en 24 juni stonden we weer paraat met het Henri-team op Food Inspiration Outdoor in Ede.
Met het thema ‘Down to Earth’ laten we zien hoe Henri dicht bij de praktijk blijft – bij de mensen, bij de keuken, en bij de aarde. Geen poespas, gewoon goed eten met geweten. Want écht Down to Earth zijn betekent luisteren naar de markt én verantwoordelijkheid nemen voor de toekomst van voedsel.
Tijdens deze twee dagen organiseerden we een interactieve workshop waarin gemak, smaak en duurzaamheid samenkwamen. Het publiek bepaalde zelf wat we kookten. Koken op verzoek met een snufje gemak. De keuzes:
- Vlees of vega
- Peperroomsaus of stroganoffsaus
- Penne of witte rijst


Het meest gekozen gerecht? Peperroomsaus met witte rijst – en als twist een hybride variant. Het publiek bepaalde ook de verhouding tussen vlees en vega. De uitkomst?
- 90% vlees / 10% vega
- 60% vlees / 40% vega
- 80% vlees / 20% vega
Er zat zelfs een groep tussen die koos voor 100% vlees – Ruimte voor een hybride middenweg dus – maar er is ook veel te winnen!
Maar juist dáár zet Henri op in. Met onze eigen hybride maaltijdcomponenten spelen we actief in op de eiwittransitie die nodig is voor mens én milieu, want de impact zit soms in kleine keuzes. Om hierachter te komen heeft PSinfood de Impact scores voor ons berekend. Zo heeft basmatirijst een uitstoot van 0,77 kg CO2 per kg, terwijl penne rigatone naturel slechts 0,59 kg CO2 uitstoot.
Wat hier mooi op aansloot, was onze 'Down to Earth'-SUPERSOEP die we tijdens de lunch serveerden: een kruidige gele curry vol groenten en gemak. Een soep die voedt door alle groenten die hierin zijn verwerkt. Waarvan de basis bestaat uit broccolistelen! Meer weten over onze SUPERSOEPEN?
Down to Earth betekent voor ons: eten maken dat er toe doet.
Minder toevoegingen, meer smaak!




Thaise curry: het verhaal van de adukiboon
De Thaise curry is mild van smaak. Het is een mix van soja- en aduki bonen, sperziebonen en diverse groenten, in een zachte kokossaus met citroengras, kurkuma, komijn en gember. Wat zit er in die curry? Aduki bonen... Wat zijn dat voor bonen?
Fipronil in ei
Een kleine update betreft fipronil in ei. De lijst is een stuk langer geworden, maar ook duidelijker omdat nu tot op stalniveau gekeken kan worden waar de besmetting zit.
Tot op heden hebben wij in ieder geval geen eieren of eiproducten met fipronil verwerkt. Mocht er nieuws zijn, dan houden we jullie uiteraard op de hoogte.
Lees verder Tot op heden hebben wij in ieder geval geen eieren of eiproducten met fipronil verwerkt. Mocht er nieuws zijn, dan houden we jullie uiteraard op de hoogte.
Soepen met Sterren
Onze menukaart heeft niet alleen een aantal nieuwe gerechten, maar ook een heleboel vernieuwde recepturen. Onze productontwikkelaars zijn druk geweest met de koelverse soepen. Zover ze dan nog niet waren, zijn ze nu allemaal 100% natuurlijk, en voorzien van Beter Leven keurmerk vlees. Welke soepen heeft Henri nu eigenlijk allemaal in het assortiment?
Lees verder NIEUW! HENRI & Vis
Nieuw en kant-en-klaar: 100% natuurlijke, culinaire Thaise viscurry. Zalm, panga en roodbaars in een pittige rode currysaus met aardappel, taugé, Thaise basilicum en peultjes. De duurzame vis uit de curry komt van partner Jan van As. Net als alle visgerechten van Henri is ook deze viscurry ASC en MSC gecertificeerd.
Ja! ik wil meer weten over de visgerechten van HENRI + een recept met de viscurry Bestel nu: de verse aspergesoep
Hij is er: de aspergesoep met verse asperges van Walter Gubbels uit Helvoirt. Dat is op een steenworp van Henri vandaan. De soep heeft dus lage foodmiles. Maar hij is ook nog anti-verspilling... wist u dat?