Menu
Contact met Henri

Download de prijslijst | Beurre blanc | Korma Pulled Oats

Nieuwsbrief

Keukenheld: beurre blanc

Henri, dat is de kok voor de chef. We nemen het tijdrovende werk uit handen met ons uitgebreide assortiment kant-en-klare soepen, sauzen en maaltijdcomponenten. Uit dit assortiment willen we de hardlopers met je delen: onze keukenhelden. Vandaag is dat de beurre blanc!

Vorige nieuwsbrief las je meer over onze keukenheld demi glace. Maar ken je onze verse basissaus beurre blanc, op basis van room, witte wijn, eidooier en roomboter? Óók een bron voor eigen creativiteit. De saus heeft een prachtig, romig mondgevoel. Dat komt omdat er échte roomboter en slagroom in zit. Geen melk- of weipoeder of wat dan ook. Dat proef je terug!

Onze productontwikkelaars Tim Groot (vroeger chef-kok) en Manon Kooijman (fooddesigner) bedachten dit toffe gerecht voor je als inspiratie:

CARPACCIO VAN COQUILLE MET EEN SCHUIM VAN SAFFRAAN

www.henri.nl
 

INGREDIËNTEN

Henri Beurre blanc
Coquille, in plakjes van 2mm gesneden
Baby courgette, lange linten met behulp van een dunschiller
Doperwten, geblanceerd
Peultjes, geblanceerd in reepjes gesneden of zeekraal
Peterselie
Saffraandraadjes
Kidde + patronen
3 eierdooiers
80g maïzena
bloem

BEREIDINGSWIJZE

Warm de frituur voor tot 180°C.
 
Warm de beurre blanc op in een sauspan en voeg naar gelang saffraandraadjes toe. Koel het mengsel volledig terug.
 
Maak een tempurabeslag, meng 3 eierdooiers, 80g maïzena en 5dl ijskoud water kort. 
Klontjes zijn niet erg!
 
Leg de schijfjes coquille op een bord, licht overlappend zoals een carpaccio. Breng op smaak met zout, peper en olijfolie. Leg hierop de gesneden peultjes in een soort nestje. Vorm van de courgettelinten een balletje en leg deze in het nestje van de peulen. Leg de doperwten rondom de carpaccio neer.
Doe de saffraansaus in de kidde en spuit 
toefjes rondom het product.
 
Haal de bladpeterselie door de bloem, door het tempurabeslag en laat in het frituurvet zakken. (niet te veel tegelijk, dan koelt het vet te ver af)
Laat de tempura uitlekken op keukenpapier.
 
Schik de tempura in het bolletje van courgettelinten. 
Nieuwe menukaart
Ons nieuwe assortiment staat voor je klaar. Op onze kaart vind je uiteraard onze winterklassiekers zoals de stamppotten, erwtensoep en de wildgerechten. Maar ook nieuwe innovaties zoals de producten met Pulled Oats én een super lekkere rendang daging. 
Download de nieuwe prijslijst hier!
Lees meer

Nieuw: korma met Pulled Oats
Nieuw op onze menukaart: Indiase korma met Pulled Oats®. Pulled Oats is hét nieuwe plantaardige alternatief voor vlees: gemaakt van o.a. haver en tuinbonen. De Pulled Oats geven een mooie structuur aan het gerecht, waardoor je eigenlijk niet eens in de gaten hebt dat je geen vlees eet.
Lees meer