Menu
Contact met Henri

Nieuws

Tijd voor Hollands Wild

Vanaf dit najaar werkt Henri samen met Hollands Wild als leverancier voor alle Wildgerechten. In onze hazenpeper vanaf nu dus Hollandse haas, en ook de hertenstoof en de wildsoep maken we van en mét Hollands Wild. Een prachtige samenwerking waar we trots op zijn!
 


Successen uit de Hollandse natuur direct uit de polder op het bord

Hollands Wild brengt lekkere en duurzame producten uit de Hollandse natuur op de markt, voor consument en horeca professional. Nederland heeft een geweldig natuurlijk kapitaal waar we graag zuinig op zijn en samen met Hollands Wild verwerken we er een stukje rente van: het meest ‘scharreligste’ vlees denkbaar en super lokaal, nu in Henri’s wildgerechten.
 




Onbenutte bron van lokaal vlees

In Nederland wordt 11 miljoen kilo wild gegeten, waarvan maar 10% afkomstig is uit ons land. De overige 90% is geïmporteerd of opgekweekt, terwijl onze eigen natuurlijke bronnen onbenut blijven. We importeren bijvoorbeeld kangoeroevlees uit Australië, terwijl jagers ganzen uit onze Hollandse polders moeten vernietigen. Dat beschouwen we als voedselverspilling, nog los van het hoge aantal foodmiles dat sommige geïmporteerde producten hebben. Samen met de Nederlandse jagers en wildplukkers wil Hollands Wild heel Nederland kennis laten maken met een complete reeks van producten uit de lokale natuur. Dus niet alleen ganzen, maar ook andere soorten wild (zoals eenden, hazen en fazanten, zwanen, zwijnen, reeën).



Deskundige jagers

Hollands Wild werkt alleen met jagers die goed opgeleid zijn en die hun visie op jagen en duurzaamheid delen. Jagers die met zorg omgaan met hun jachtvelden, die binnen de wet en regelgeving zorgen voor een goed wild-evenwicht en het belang van de samenhang van de natuur zien. 



WIN!

Maak nu kans op 1 van de 100 wildgerechten van Henri met Hollands Wild door dit formulier in te vullen.

Personeelstekort? Ga anders werken!
Personeelsgebrek is probleem nummer één in de professionele keuken. Om dat probleem aan te pakken, is er tegenwoordig gelukkig goede convenience op de markt. Maar hoe start je met convenience? Check het stappenplan en ga aan de slag!
Lees verder

Maaltijdsalades met Henri
Henri is de kok voor de chef! Onze producten zijn ideale bouwstenen voor een gemakkelijke maaltijdsalade. Een Quinoasalade met garnalen, Salade nicoise, Bulgursalade met beenham en nog véél meer. 
Lees verder

Vernieuwde korma met Seitan van BUMI
We hebben onze Indiase korma aangepast! Hij is verrijkt met Seitan van BUMI: een vleesvervanger op basis van tarwe. Op deze manier zet je in een handomdraai een verrassend vegan gerecht op de kaart, mét een goede voedingswaarde.
Lees verder

Blog: Veel Henri producten zijn glutenvrij
Sinds jaar en dag proberen wij onze gerechten, daar waar mogelijk, standaard glutenvrij te maken. Meer dan de helft (59%) van ons assortiment is dan ook glutenvrij!
Els van Olphen, moeder van de huidige eigenaren Ad en Els van Olphen, is coeliakie patiënt. Dus uit eigen ervaring weten wij hoe fijn het is om gewoon mee te kunnen eten met de rest. Onze gerechten zijn dan ook geen specifieke dieetproducten, maar gewoon ons standaard assortiment. 
Lees verder

Blog: Convenience is de oplossing
Convenience is absoluut een onderdeel van de oplossing van het hashtagpersoneelstekort in de horeca. Felice schreef er deze korte blog over.
Lees verder