Menu
Contact met Henri

Nieuws

Hip: de vegan carrotdog

Hét gerecht van deze zomer: vegan carrot hotdogs! Je ziet hem overal: de carrot hotdog. Maar hoe maak je hem op smaak? En origineel? Wij hebben drie verschillende afleidingen voor u gemaakt, met telkens onze vegan BBQ saus als smaakmaker.

Eerst gaat u aan de slag met de basis:
  • Begin met de bospeen 'knakwortel'; schillen, blancheren, grillen en roken. Er bestaat ook een convenience variant gerookte en gegaarde bospeen van de leuke start-up Knakwortel, te koop bij o.a. Sligro en Hanos.
  • Het hotdogbroodje klaarmaken; open snijden en kort grillen.
  • Doe de BBQ saus naar wens in een sausdispenser of knijpfles.
U maakt dan de verschillende versies:












Mexican carrotdog

Doe de wortel in het broodje, dan garneren met rode ui in ringen, (oude) kaas, cress naar keuze, tomaat, avocado, jalapeño en BBQ-saus erover doseren. 
 

Classic carrotdog

Zuurkool in het broodje verdelen, knakwortel erop, gebakken uitje erover, cress en BBQ-saus verdelen op de carrotdog.
 

French carrotdog

Rode kool heel fijn gesneden in het broodje, wortel erin, maïs erbij, koriander, augurk, rode ui gesnipperd en uiteraard de BBQ-saus erbij.

Een keer een andere saus op je carrot dog?

Varieer ook volop met onze Sweet chili dressing (vega, niet vegan) of de Truffelmayonaise (vegan).

 

Winterassortiment
Bij Henri volgen we de seizoenen. We zijn als een KOK zo blij dat er weer verse boerenkool van het land komt.
Dat betekent tijd voor een nieuwe menukaart.
Vanaf 2 oktober gaat de nieuwe winterkaart in.

Zorg dat je weer helemaal up-to-date bent en download hier de nieuwe assortimentslijst.
Lees verder

Loaded fries recepten
Dé trend van nu: friet (of patat) toppings of te wel 'Loaded Fries'. Wij hebben al jaren ideale producten voor loaded fries in huis. We hebben een aantal recepten voor je uitgewerkt. Waaronder dit Frietje Sint Speciaal; helemaal van dit seizoen, met pepernoten én hazenpeper.
Lees verder

Personeelstekort? Ga anders werken!
Personeelsgebrek is probleem nummer één in de professionele keuken. Om dat probleem aan te pakken, is er tegenwoordig gelukkig goede convenience op de markt. Maar hoe start je met convenience? Check het stappenplan en ga aan de slag!
Lees verder

Maaltijdsalades met Henri
Henri is de kok voor de chef! Onze producten zijn ideale bouwstenen voor een gemakkelijke maaltijdsalade. Een Quinoasalade met garnalen, Salade nicoise, Bulgursalade met beenham en nog véél meer. 
Lees verder

Vernieuwde korma met Seitan van BUMI
We hebben onze Indiase korma aangepast! Hij is verrijkt met Seitan van BUMI: een vleesvervanger op basis van tarwe. Op deze manier zet je in een handomdraai een verrassend vegan gerecht op de kaart, mét een goede voedingswaarde.
Lees verder