Menu
Contact met Henri

Nieuws

Vegan gerechten die tijd besparen!

Vega(n) is here to stay, dat is inmiddels wel duidelijk. Steeds meer gasten kiezen voor een vegan lifestyle en als horecaondernemer doe je er goed aan om daar slim op in te spelen. Maar het ontwikkelen van vegan gerechten kost tijd. En laat tijd nou nét iets zijn dat je als chef vaker niet dan wel hebt. Gelukkig heeft Henri het tijdrovende werk voor je uit handen genomen en een ruim assortiment (vegan) producten ontwikkeld. Zo kun jij je gasten heel eenvoudig verrassen met smaakvolle vegan gerechten.
 
 


Keukenverlichting

Tijdgebrek staat met stip op nummer één als grootste probleem in de horecakeuken van vandaag. Gelukkig is er tegenwoordig goede convenience op de markt; de producten van Henri brengen ‘verlichting’ in de keuken. Zie het inkopen van convenience als een stukje van je mise-en-place. Op deze manier is de constante kwaliteit en smaak van je gerechten altijd gewaarborgd. Bovendien brengt convenience meer helderheid in je kosten, met een beter rendement en minder waste.

 



Van chili sin carne tot Indiase korma

Ook voor vegan gerechten kun je slim gebruik maken van convenience. Vegan wordt steeds meer onderdeel van de gewone kaart, dus het is belangrijk om goed te bedenken welke soort gerechten het goed doen voor alle doelgroepen. Denk bijvoorbeeld eens wat verder dan de vega burger en verleid je gasten met een chili sin carne, een bbq-style vegan carrot dog, een kruidige vegetarische curry of ga voor een Indiase korma op je menukaart.   
 

Dé vleesvervanger: Pulled Oats®

Veel vegan producten missen helaas nog wel de voedingswaarden waar specifiek vegetariërs en veganisten behoefte aan hebben, Voeg daarom altijd (plantaardige) eiwitten toe aan je vegan gerechten. Dit kan bijvoorbeeld in de vorm van Pulled Oats®, een vleesvervanger op basis van haver en tuinbonen met de bite en structuur van vlees. Ideaal om toe te voegen aan salades, als vulling voor een wrap of in een curry. Om het je gemakkelijk te maken, biedt Henri een aantal mooie eiwitrijke kant-en-klaar producten met Pulled Oats® zoals de vegan Indiase korma en bolognesesaus. Of gerechten met andere vleesvervangers, zoals de Chili Sin Carne met ‘gehackt’ van de Vegetarische Slager, of de Thaise curry met peulvruchten. Zo serveert u eenvoudig een volwaardige én smaakvolle vegan maaltijd aan je gasten.

Bron: Foodyard
Doe mee aan de Vega Restaurantweek
Van 9 tot en met 15 maart is het De Vegetarische Restaurantweek! (en Henri is wederom partner!) De week is onderdeel van de Nationale Week Zonder Vlees. Die wordt ondersteund met een grote nationale campagne (denk: op televisie, posters op treinstations, radiospots, aandacht in magazines en kranten). En dus zal heel Nederland een week lang in het teken zal staan van ‘minder vlees’. Een groot podium dus! Een mooie kans om jouw zaak van een andere kant te laten zien. Goed voor je imago én potentiele klanten! Doe je mee?
Lees verder

Kom naar het HorecaEvenTT
 
Kom je volgende week langs op onze stand op het HorecaEvenTT? We nodigen je graag uit! Van maandag tot en met woensdag staan René en Albert voor je klaar met een kleine greep uit ons assortiment om te proeven, en natuurlijk kan je al je vragen bij hen kwijt. Kom je ook? 
Klik door voor een gratis registratiecode!

Inspiratie? KOKVOORDECHEF.NL

 

Kom je niet naar de horecava of wil je vast kijken wat we aan inspiratie bij elkaar verzameld hebben voor jouw menukaart? Klik dan snel door naar kokvoordechef.nl. Boordevol recepten, inspiratie en calculaties.
Lees verder

Uitgekookt gecalculeerd
Henri biedt convenience die tijd terug brengt in je keuken. Convenience van een hoge, constante en culinaire kwaliteit. En Henri brengt niet alleen gemak in je keuken. Dankzij onze uitgekookte prijzen verhoog je je rendement. Een slimme chef zet Henri op de kaart. Bekijk onze voorbeeldcalculaties er zie waar je rendement zit als je met convenience werkt. 


Lees verder

Henri & Pulled Oats
Henri ontwikkelde twee prachtige gerechten voor Foodservice met Pulled Oats®: de nieuwe vleesvervanger op basis van haver. Een saus en maaltijdcomponent, die je zo op je menukaart kunt zetten. Producten die je tijdwinst brengen én rendement. Daarnaast zit je hiermee bovenop de vega trend: de producten maken het je makkelijk een vega(n) optie aan te bieden aan je gasten. 
Lees verder