Rendang| Wildseizoen | Rode wijnsaus
Nieuwsbrief

Rode wijnsaus
Iedere chef loopt er tegen aan. Tijdgebrek is probleem nummer 1 in de keuken van vandaag. Dat is waarschijnlijk ook de reden dat je deze nieuwsbrief ontvangt: jij weet al, convenience brengt tijd en rendement. Maar ken je onze demi glace al? We maken er een prachtige rode wijnsaus van. Kook je mee?
Ergens in jouw keuken maak je slim gebruik van convenience en kies je voor onze producten. Nu bieden we convenience aan op verschillende niveaus. We hebben producten die helemaal klaar zijn, maar ook producten die een mooie basis bieden voor eigen creativiteit. Onze demi glace is zo'n mooi basisproduct.
De koelverse geconcentreerde demi-glace is van hoge kwaliteit (veel beter dan poeder!) en makkelijk in gebruik. Ideaal als je graag zelf wilt blijven koken, maar toch wel een klein beetje culinaire hulp kan gebruiken. Keertje proberen? Laat het ons weten, dan sturen we je een proefverpakking.
Natuurlijk heb je zelf ideeën genoeg wat je met koelverse demi glace kan doen. Henri bedacht ook een leuk recept voor je, waarbij we de demi glace gebruiken als basis voor een rode wijnsaus.
RUNDERHAAS IN RODE WIJNSAUS

Met de demi glace van Henri maak je in een handomdraai allerlei sauzen. Waaronder deze rode wijnsaus!
INGREDIËNTEN
Henri Demi glace
Runderhaas
Wortel
Cantharellen
Aardappel
Zeeuws spek
Zilverui
Bosui, alleen de onderkant (zonder worteltjes)
Rode wijn
Runderhaas
Wortel
Cantharellen
Aardappel
Zeeuws spek
Zilverui
Bosui, alleen de onderkant (zonder worteltjes)
Rode wijn
BEREIDINGSWIJZE
Runderhaas: portioneren, bakken en op smaak brengen.
Kook de wortel, en breng deze op smaak. Bak de cantharellen in roomboter en breng ze ook op smaak. Steek de aardappels uit en gaar ze, samen met de bosui, in de demi glace.
Bak het Zeeuws spek plat uit. Konfijt de zilverui in olijfolie met rozemarijn.
Maak van de demi glace een jus 1:1 aan. Fruit een ui aan, blus met een scheut rode wijn. Kook in tot 1/3. Voeg de jus toe. Monteer de saus af met roomboter en voeg peper en zout toe naar smaak.
Bouw van je groenten en het spek een structuur, half rond op het bord. Leg de gebakken runderhaas er naast en schep de rode wijnsaus erbij.
Bak het Zeeuws spek plat uit. Konfijt de zilverui in olijfolie met rozemarijn.
Maak van de demi glace een jus 1:1 aan. Fruit een ui aan, blus met een scheut rode wijn. Kook in tot 1/3. Voeg de jus toe. Monteer de saus af met roomboter en voeg peper en zout toe naar smaak.
Bouw van je groenten en het spek een structuur, half rond op het bord. Leg de gebakken runderhaas er naast en schep de rode wijnsaus erbij.
.jpg)
Nieuw: daging rendang
Het verhaal van onze rendang is best bijzonder. Normaal worden producten bij Henri bedacht door onze productontwikkelaars. Zij vertalen een gerecht, soep of saus naar een mooi culinair product dat op grote schaal gemaakt kan worden. Bij de daging rendang ging dat anders.
Lees meer Wildseizoen
We zitten midden in het wildseizoen! Uiteraard bieden we tijdens het wildseizoen onze wildtoppers aan. Dat zijn de romige wildsoep met haas en hert, de hazenpeper van Hollandse haas en natuurlijk de hertenstoof; een stoverij van langzaam, in La Trappe abdijbier gestoofd hertenvlees.
Lees meer