Menu
Contact met Henri

Nieuws

Stoppen Ik Kies Bewust Vinkje

Per 18 oktober 2016 heeft de overheid besloten te stoppen met het Ik Kies Bewust Vinkje. We begrijpen dit besluit en de redenen daartoe. Onze verpakkingen zijn vooralsnog wel voorzien van het vinkje: we vinden het namelijk niet duurzaam om deze direct weg te gooien. De overheid geeft fabrikanten een jaar de tijd verpakkingen aan te passen. Daarnaast wordt er een app ontwikkeld door het voedingscentrum, die de consument moet gaan helpen een gezonde keuze te maken. Wij zullen deze ontwikkeling met interesse volgen.
In de tussentijd blijven wij natuurlijk zelf ook altijd goed kijken naar zout, suiker, vetten en calorieën, want onafhankelijk van wat de overheid bepaalt, vinden wij het belangrijk dat onze gerechten gezond en voedzaam zijn. 


Sinds 1 oktober 2015 bieden wij een aantal maaltijden die voorzien van 'het vinkje'. Deze eenpersoonsmaaltijden zijn niet alleen erg lekker en gemaakt met zoveel mogelijk natuurlijke ingredënten, maar ook nog eens een bewuste keuze.

De vier Lekker Natuurlijk maaltijden bevatten sowieso allemaal al minimaal 150 gram groenten, en drie dragen er het Ik Kies Bewust logo. Niet alleen lekker, maar dus ook een gezonde keuze voor uw gast. Ideaal voor bijvoorbeeld bedrijfskantines. Dit zijn de gerechten met het Vinkje:
Ik kies bewust betekent dat de maaltijd een gezondere keuze is voor een avondmaaltijd en past binnen de schijf van vijf. De maaltijden bevatten minder suiker en zout, meer vezels, minder vet en minimaal 150 gram groenten. Ze moeten tenminste 400 kCal bevatten en niet meer dan 700 kCal.
Personeelstekort? Ga anders werken!
Personeelsgebrek is probleem nummer één in de professionele keuken. Om dat probleem aan te pakken, is er tegenwoordig gelukkig goede convenience op de markt. Maar hoe start je met convenience? Check het stappenplan en ga aan de slag!
Lees verder

Maaltijdsalades met Henri
Henri is de kok voor de chef! Onze producten zijn ideale bouwstenen voor een gemakkelijke maaltijdsalade. Een Quinoasalade met garnalen, Salade nicoise, Bulgursalade met beenham en nog véél meer. 
Lees verder

Vernieuwde korma met Seitan van BUMI
We hebben onze Indiase korma aangepast! Hij is verrijkt met Seitan van BUMI: een vleesvervanger op basis van tarwe. Op deze manier zet je in een handomdraai een verrassend vegan gerecht op de kaart, mét een goede voedingswaarde.
Lees verder

Blog: Veel Henri producten zijn glutenvrij
Sinds jaar en dag proberen wij onze gerechten, daar waar mogelijk, standaard glutenvrij te maken. Meer dan de helft (59%) van ons assortiment is dan ook glutenvrij!
Els van Olphen, moeder van de huidige eigenaren Ad en Els van Olphen, is coeliakie patiënt. Dus uit eigen ervaring weten wij hoe fijn het is om gewoon mee te kunnen eten met de rest. Onze gerechten zijn dan ook geen specifieke dieetproducten, maar gewoon ons standaard assortiment. 
Lees verder

Blog: Convenience is de oplossing
Convenience is absoluut een onderdeel van de oplossing van het hashtagpersoneelstekort in de horeca. Felice schreef er deze korte blog over.
Lees verder